WAKEMike : Bu albüme başlangıç şarkısı olan İntro.Kayıtta neler olduğunu anlayabilirsiniz
GIVEN UPBrad:Gerçektende 'Fire In The City' adında kötü bir şarkımız vardı.Nakarat sadece Fire In The City sözlei üzerne kuruluydu.Mike şarkıyı beğenen tek kişiydi. Şarkıya güzel bir şeyler yapmaya çalıştık.
Mike : Brad sanki arabamı çalmış gibi hissettirdi.
Brad : Şarkıyı yenien değerlerndirdik ve bu şarkı halini aldı şarkıda Chester 'What the fuck is wrong with me? Put me out of my fucking misery!' diyererk çığlık atıyor.
LEAVE OUT ALL THE RESTChester :Bu şarkının single olacağını başından beri biliyoruz ve sözlerini yazmak için çok fazla uğraştık.Benim söylediğim bi bölümde şu sözler yer almakta 'Pretending someone else can save me from myself' Bu şarkıda insanlara kötü şeyler değil iyi şeyler hissettirmeye çalışıyoruz.Çoğu şarkı tevazu ve alçak gmnüllük hakkında.
BLEED IT OUT Mike: Şarkı sözlerini yazmak için 100 defa uğraştım.Grup bir keresinde sözlerimin 30 snyesini dinledi ve yeniden başlamamı söyledi.Bu gerçekten çok zordu.Sonunda sözleri bitirdim ve böyle bir şarkı yapmamız gerktiğini düşündüm
SHADOW OF THE DAYBrad: Başta biraz zordu.Ama daha sonra şarkıya çeşitli daha önce yapmadığımız şeyler ekledik.Şarkıda Akustik gitar elektric banjo,marimba yer almakta.Kesinlikle yazdığımız en güzel şarkılardan biri.
WHAT I'VE DONEMike: Diğer albümlerde şarkılara ben ve Brd beraber başlıyorduk.Bu birlikte yazdığımız tek şarkı.Bütün albümü anlatması için yazdığımız bir şarkıydı.Her dinldiğinizde şarkıdan başka şeyler çıkaracaksınız.
HANDS HELD HIGHMike: Bu şarkıda Rap vokaller yer almakta ve güzel bir şarkı.
NO MORE SORROWRob: Albümde yer alan en sert parça.Brad şarkıda Ebow(gitar efekti) kullanılması gerektiğini söyledi.Güzel oldu.
Chester:Kulaklıkla dinlenilmesi gereken bir şarkı dinlediğinizde içerisinde faklı şeyler duyacaksınız.
VALENTİNA'S DAYChester:Albümde yer alan güzel şarkılardan biri.Şarkıda sizi keyiflendirmeye çalıştık.
IN BETWEENChester:Şarkıyı söylemeyi ilk ben denedim.Ama Mike daha güzel ve şarkıya inanarak ve hissederek söyledi.
IN PIECESChester:Boşandım ve yeniden evlendim yaşadıklarım sonrasında gerçekten mutlu olamadım.Bu şarkı bunlar hakkında ve şarkıda reggae vibe havası hakim.Şarkının gidiş hattını izlemek gerçekten heyecan verici.
THE LITTLE THINGS YOU GIVE AWAYBrad:Albümdeki favori şarkı.Yaptığımız en güzel şey.Şarkıda gerçekten gitar solosu yer almakta.
Mike:Bradin solosu mükkemel gerçekten sözler olmadanda şarkıyı açıklıyor